Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Cloud / 4-10 / Roy

  Wake-up voor back-up Microsoft Office 365!

  Hoe zit het met reservekopieën van digitale bestanden als er plotseling iets mis gaat? Ervan uitgaan dat het met een cloud oplossing als Microsoft Office 365 allemaal automatisch goed geregeld is en al je bestanden veilig zijn, is niet voldoende. Bedrijfszekere back-up heeft meer aandacht nodig.

   

  Een interessant artikel van onderzoeksbureau Gartner zegt dat organisaties die Office 365 gebruiken moeten overwegen te investeren in back-up- en hersteltools.

   

  Waar kan het misgaan met back-ups?

  Dit zijn vijf voorbeelden van back-up problemen die je in een Microsoft Office 365 omgeving kunt tegenkomen:

   

  1. Onduidelijk beleid over bewaartermijnen
  Voor veel organisaties is het opstellen en inrichten van een bewaarbeleid een uitdaging. Hoe lang wordt bijvoorbeeld jouw e-mail bewaard waar mogelijk een waardevol contract naartoe is gezonden? Daarom begint elk goed back-up beleid met het vaststellen wat zo belangrijk is dat het altijd bewaard en beschermd moet worden. Externe back-up tools geven de mogelijkheid om verschillende bewaartools in te stellen. Daarnaast bieden deze oplossingen inzicht in welke data geback-upt wordt en houd je controle hierop door rapportages.

   

  2. Problemen bij het herstellen van e-mails
  Bij het herstellen van e-mails uit de standaard back-up dient de beheerder een filter te maken op basis van de datum waarop de e-mail is gecreëerd. er kan niet eenvoudig door een mappenlijst worden gelopen om net dat ene mailtje te herstellen van die specifieke afzender die je nodig hebt.

   

  3. Het intern verdwijnen van bestanden
  Een simpel voorbeeld wat er kan gebeuren als je geen goede afspraken maakt. Met collega’s werk je samen in SharePoint. Iemand gooit per ongeluk een bestandsmap weg en na drie maanden is dit bestand automatisch uit de prullenbak verdwenen en niet meer te herstellen. Natuurlijk kunnen er ook bestanden op straat komen te liggen als iemand uit dienst gaat, doordat data wordt meegenomen op bijvoorbeeld een laptop of USB-storage. Maar er is nog een ander risico als iemand uit dienst gaat. Gedeelde bestanden vanuit een persoonlijke Onedrive zijn na verwijdering van het account niet meer toegankelijk.

   

  4. SharePoint perikelen
  Het is bij SharePoint niet mogelijk om de bestanden in bulk naar de juiste versie terug te zetten. Bijvoorbeeld als er een ransomware aanval geweest is. Dat betekent dat bestanden dan in een tijdrovend handmatig proces één voor één teruggezet moeten worden naar de juiste versie.

   

  5. Omslachtige standaard back-up hersteltools
  Het herstellen van data vraagt relatief veel tijd van de IT beheerder. Dat geldt niet alleen voor e-mail- en SharePoint perikelen. Het investeren in een backup tool van een derde partij is dus zeker interessant, zoals Gartner heeft aangegeven.

   

  Een goed back-up plan voor al jouw data in de cloud?
  Het verlies van data kan tot grote gevolgen leiden en toch heeft 32% van de organisaties ermee te maken, meestal door gebruikersfouten. Om echt een goede cloud back-up voor Office 365 te hebben adviseren wij het gebruik van een externe (cloud) back-up.

   

  Neem voor een goed back-up-plan hier contact met ons op. Of benader Roy Scholten via telefoonnummer: 033 – 450 80 90 of e-mail: r.scholten@open-ict.nl

  Download

  Download

  5 redenen voor de Cloud

   Gekoppelde diensten

   Microsoft 365

   Je documenten, spreadsheets en e-mail eenvoudig beschikbaar op al jouw apparaten met Office 365 van Microsoft.

   Azure

   Azure is een uitgebreid, flexibel en open cloud-platform van Microsoft.

   Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
   Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.