Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Cloud / 31-07 / Roy

  Retentiebeleid van Microsoft 365

  Je denkt misschien dat Microsoft jouw data in de Cloud back-upt, en dat als er iets mis gaat je deze kan laten herstellen. Deze gedachtegang is begrijpelijk maar onjuist. We geven je in dit artikel wat meer informatie over het Retentiebeleid van Microsoft 365.


  Een back-up wordt zeker gemaakt: Microsoft garandeert beschikbaarheid van je data. Echter, jij of je IT-dienstverlener kunnen niet zomaar bij deze back-ups. In dit artikel geven we duidelijkheid over de hersteltermijnen (Retentiebeleid) binnen de standaard Microsoft 365 diensten.


  Exchange (Mail)

  Mail verwijderd? Dan gaat deze naar de Prullenbak en blijft daar net zolang in tot je deze leegt. Omdat niet iedereen dat regelmatig doet, kan het zijn dat je IT-beheerder de prullenbak automatisch leegt na een bepaalde termijn. Check dit dus goed.


  Na het legen van de prullenbak blijven je mails nog 14 dagen beschikbaar via de “Recoverable Deleted Items“. Daarna zijn ze definitief weg.


  Is de mailbox verwijderd? Bijvoorbeeld omdat je collega uit-dienst is gegaan? Dan is deze nog 30 dagen te herstellen voordat ‘ie definitief verwijderd wordt.


  SharePoint (Data)

  Verwijderde bestanden of mappen uit een SharePoint site worden verplaatst naar de ‘Prullenbak’ van de betreffende site en blijven daar 93 dagen staan. Daarna worden ze automatisch, definitief verwijderd.


  Prullenbak geleegd? Dan worden je bestanden nog bewaard in een “tweede stadium” Prullenbak, voor de resterende dagen van de totale termijn van 93 dagen. Vanaf het moment van verwijderen heb je dus nooit langer dan 93 dagen om de actie ongedaan te maken.


  Het maakt hierbij niet uit of het bestand verwijderd is in SharePoint Online, Teams of vanuit de Windows Verkenner. Alle systemen gebruiken dezelfde SharePoint back-end.


  OneDrive

  OneDrive gebruikt een persoonlijke SharePoint site. Hiervoor geldt dus hetzelfde als voor SharePoint. Indien het gebruikersaccount verwijderd wordt kan deze nog 30 dagen worden hersteld, inclusief de OneDrive data.


  Microsoft Teams

  Ook een Microsoft Team is eigenlijk een SharePoint site met een hoop extra’s zoals OneNote, Chat en Videobellen, Groepsmailbox, etc. Indien het Team wordt verwijderd, wordt ook al deze data verwijderd.


  Na het verwijderen van een team (eigenlijk de Microsoft 365-groep) komt deze gedurende 30 dagen in de prullenbak voordat het team definitief verwijderd is. De data van het Team staat in Sharepoint, hiervoor geldt de termijn van 93 dagen.


  Ben ik dan nog wel veilig?

  Niet per se. We geven je graag in overweging om je Cloud-data extern te backuppen. Data kan onbedoeld gewist worden, en vaak kom je daar pas maanden (of jaren) later achter op het moment dat je net dat éne contract of e-mailtje nodig hebt voor een conflict met een klant of leverancier.


  Wij adviseren het gebruik van SkyKick. Hiermee krijg je voor een vast bedrag per gebruiker per maand onbeperkte, oneindige back-up en herstelmogelijkheden voor alle bovenstaande Microsoft 365 diensten.

  Gekoppelde diensten

  Cloud Backup

  Ooit zal u het nodig hebben, een backup. Kies voor een veilige, versleutelde Cloud Backup voor maximale zekerheid.

  Microsoft 365

  Je documenten, spreadsheets en e-mail eenvoudig beschikbaar op al jouw apparaten met Office 365 van Microsoft.

  Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.