Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Communicatie Nieuws / 26-06 / Roy

  Microsoft Delve, de slimme persoonlijke assistent

  Dit keer dagen we je uit, want we denken dat dit probleem herkenbaar is voor veel mensen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Het is de onwenselijke situatie dat een ongekend aantal informatiebronnen ervoor zorgt dat er geen overzicht meer is over de voor jou relevante informatie. Of erger nog, je hebt last van informatiechaos in je hoofd en bent vaak langdurig op zoek naar belangrijke informatie, omdat je niet meer weet waar je het had opgeslagen. Overkomt jou dat ook? Dan is er een oplossing: Microsoft Delve!


  “Alsjeblieft, is dit wat je nodig hebt?”

  Fijn toch als iemand dat tegen je zegt. Dat is ook wat Microsoft Delve in feite doet, want het geeft jou relevante informatie die je voor jouw werkzaamheden nodig hebt. Doordat je gebruikmaakt van diverse middelen, zoals Microsoft Teams, OneDrive, SharePoint, Skype en chat, creëer je zoveel verschillende gegevensbronnen waardoor je lang niet altijd meer de bomen ziet tussen het (digitale) bos. Gelukkig is Microsoft Delve slimmer, want het herkent terugkerende patronen op basis van algoritmen. Dat betekent bijvoorbeeld dat terugkerende activiteiten, zoals het invullen van een planning, het doen van declaraties, of het bijwerken van een project automatisch getoond wordt als een webpagina. Dat is enorm handig, omdat je daarmee naar de informatie gaat die je zelf vaak nodig hebt of die je bijvoorbeeld moet doorgeven aan een manager.


  Microsoft Delve ziet wat jij niet ziet

  Delve herkent binnen alle Office 365 applicaties de relatie tussen content en activiteiten. Dat betekent dat er speciaal voor jou relevante content wordt samengesteld. Ook ziet Delve naar welke content je zoekt op sociale netwerken, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter. Daardoor kan het zomaar zijn dat Delve jou een suggestie doet van een collega die veel kennis en kunde heeft over het specifieke onderwerp waar jij naar op zoek bent. Delve denkt dus met je mee en kan mensen in je netwerk aanbevelen. De intelligentie houdt rekening met veiligheid In verband met privacybescherming (AVG) laat Delve natuurlijk alleen content van anderen zien als daar een relatie mee is, bijvoorbeeld van mensen die onderling samenwerken in een projectgroep of gezamenlijk een bepaalde SharePoint locatie gebruiken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iedereen zomaar jouw persoonlijke documenten onder ogen kan krijgen. De rechten kunnen immers op alle Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF documenten worden aangegeven.


  Nooit meer op zoek en altijd relevante informatie?

  Microsoft Delve is voor iedereen de slimme persoonlijke assistent. Als je nu al gebruikmaakt van Skype en SharePoint voor bedrijven kan je gelijk met Delve aan de slag. Voor alle andere gebruikers had Delve je ongetwijfeld het advies gegeven om contact met ons op te nemen als je nooit meer op zoek wilt gaan en relevante informatie wilt ontvangen.

  Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.