Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Cloud Nieuws / 6-05 / Roy

  Meer doen? Laat Microsoft Flow voor je werken!

  Sneller, plezieriger en efficiënter werken door de dagelijkse werkzaamheden verder te automatiseren. Dat kan door gebruik te maken van Microsoft Flow. Niet voor niets is de Microsoft slogan “Minder werken, meer doen”. De basis van Flow is dat het ‘if-this-then-that’ scenario’s automatiseert. Dus als er aan een bepaalde voorwaarde voldaan wordt hoef je als gebruiker niet na te denken maar wordt de actie al voor je uitgevoerd.

  Allerlei processen en acties starten tegenwoordig met apps, maar communiceren die apps wel onderling met elkaar en houdt je als gebruiker overzicht? Microsoft Flow biedt hier een uitstekend antwoord op:


  Apps onderling met elkaar laten praten

  Microsoft Flow zorgt ervoor dat je de favoriete apps die je gebruikt op een slimme manier met elkaar kunt combineren. Een praktisch voorbeeld welke je terug kunt horen in deze video is om niet telkens je e-mail te checken, maar ervoor te zorgen dat je automatisch een notificatie krijgt als er een nieuwe e-mail binnenkomt. Dan wordt je gedurende de dag minder afgeleid door het constant checken van je e-mail inbox. Je koppelt in dit geval e-mail met een chatbericht.


  Klantvriendelijke processen

  Hoe vaak komt het voor dat een klant een informatieverzoek doet en er geen actie ondernomen is? Als het goed is nooit, maar de realiteit kan anders zijn. Met Microsoft Flow zijn allerlei logische stappen vooraf te programmeren. Een klant die bijvoorbeeld online een verzoek doet, voor informatie over een bepaald product of dienst, krijgt deze informatie automatisch per e-mail toegezonden, zonder tussenkomst van een medewerker. Dit e-mail bericht wordt vervolgens ook op de juiste plek in het CRM systeem opgeslagen. Zodat de accountmanager precies kan reageren op datgene waar de klant om gevraagd heeft. Met klantvriendelijkheid in optima forma als resultaat.


  Het optimaliseren en verbeteren van interne processen

  Microsoft Flow wordt vooral ook ingezet om interne processen slimmer, sneller en foutloos te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan processen waarbij er een goedkeuring van een hogere manager nodig is. In plaats van papieren documenten langs verschillende bureaus te laten gaan regelt Microsoft Flow dit gewoon voor jou op de achtergrond.

  Ongetwijfeld zijn er werkprocessen waarbij je al langere tijd het gevoel hebt dat het ‘anders’ of ‘beter’ kan. Dat is vaak het uitgelezen moment om je verder in Microsoft Flow te gaan verdiepen. Neem in ieder geval contact op om dit idee bespreekbaar te maken.


  Snel starten met Microsoft Flow

  Het interessante is dat Microsoft Flow standaard al voorzien is van een aantal slimme workflows, waardoor business verantwoordelijken zonder afhankelijkheid van de IT-afdeling zelf optimalisatieslagen kunnen maken in hun dagelijkse werkzaamheden. Zodat ze tijd overhouden om meer te doen.

  Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.