Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Nieuws / 5-08 / Roy

  Klaar vóór 14 januari 2020? Belangrijk bericht voor Windows gebruikers!

  Let op als je nog Windows 7 of Windows Server 2008 (R2) gebruiker bent. Binnenkort, namelijk op 14 januari 2020, stopt Microsoft definitief met de ondersteuning van deze versies. Wat de gevolgen kunnen zijn en wat het alternatief is? Je leest het hier:

   

  Geen support, geen beveiligingsupdates, geen bug fixes

  Je zou kunnen redeneren dat er nog wel even een paar maanden extra te werken valt. Maar dat leidt tot extra grote beveiligingsissues, Microsoft garandeert jouw veiligheid namelijk niet meer na 14 januari 2020. En er is nog iets wat om aandacht vraagt; volgens de AVG wetgeving moet een bedrijf er altijd alles aan doen om technisch en organisatorisch de juiste privacy maatregelingen genomen te hebben. Die technische maatregelen zijn dus ook op basis van de AVG wetgeving verplicht. Kortom, als er bijvoorbeeld een datalek ontstaat en je niets gedaan hebt dan val je voor de Autoriteit Persoonsgegevens door de mand. Je bedrijf kan dan onnodig veel schade oplopen. Zowel in de vorm van dataverlies als in de vorm van hoge boetes.

   

  Impact op veel bedrijven

  Miljoenen computers draaien wereldwijd nog op Windows 7. Windows 7 kwam uit in 2009 en Windows 8 heeft een aanzienlijk kleiner marktaandeel. Ga dus na hoe het er bij jou voor staat en check of er mogelijk nog applicaties in deze Windows omgevingen draaien.

   

  Het alternatief

  Voor Windows 7, Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2 is er een prima alternatief, namelijk overstappen op Windows 10/Server 2016. Dit levert je onder andere de volgende voordelen op:

  • Optimale veiligheid. Bewaar de rust door uw harde schijven en zelfs USB drives te encrypten met BitLocker. Natuurlijk wordt er voor Windows 10 wel volledige Microsoft support gegeven in de vorm van beveiligingsupdates en bug fixes;
  • Een gebruiksvriendelijke user interface. Windows 10 gebruikers waarderen de nieuwe, Apple-achtige, pictogrammen;
  • Werken vanaf meerdere devices. Windows 10 gebruikers werken efficiënter omdat ze de documenten vanaf elk device kunnen oproepen en aan kunnen passen, of dit nu een e-mail of een SharePoint bestand is. Daarnaast zijn een groot aantal universele apps voor Windows 10 te downloaden die je overal kunt gebruiken;
  • Veilig ontgrendelen. Iedere dag worden 82 miljoen wachtwoorden gestolen. Windows Hello is een veilige en snelle manier om uw Windows devices te ontgrendelen door middel van biometrie;
  • Razendsnel opstarten. Windows 10 devices starten gemiddeld 28% sneller op dan een apparaat met Windows 7.

  Doe het niet morgen maar nu!

  Want als je denkt nog even te wachten, ben je het morgen weer vergeten. Het is belangrijk om snel een veilige overstap te maken. We helpen je er graag mee. Neem hier contact met ons op.

   

  Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.