Even voorstellen: collega Kevin, Teamlead Support Open ICT Amersfoort

Vandaag stellen we onze Teamlead Support Kevin aan jullie voor. Collega van ons én van onze klanten. Hoe dat zit? Bij Open ICT werken we niet vóór onze klanten, maar samen met onze klanten. Wij zijn namelijk hun eigen ICT-afdeling, maar dan buiten de deur.

Collega’s omschrijven Kevin als oplossingsgericht. Lukt het niet linksom, dan gaat hij gewoon rechtsom. “Ik heb altijd al een passie voor techniek gehad. In mijn jeugd woonde ik veel LAN-party’s bij. En in die tijd -de techniek ontwikkelt zich snel, dus zo oud ben ik nou ook weer niet- moest je nog alles zelf uitdokteren. Netwerkjes aan elkaar knopen bijvoorbeeld. En mede daardoor is mijn fascinatie voor techniek ontstaan. Dit uit zich vandaag de dag zowel in werk als hobby. “Ik automatiseer graag veelvoorkomende handelingen en wil graag kennis delen, dit komt mooi samen in de Open Source wereld”, vertelt Kevin.

Pure passie voor technologie

Kevin noemt zichzelf ook wel een nerd. En om misverstanden te voorkomen, delen we eerst de definitie:
nerd (de; m/v/x; meervoud: nerds)
1 iem. die graag leert, computert e.d.

Kevin: “Ik kom uit Houten, waar ik samen met mijn vriendin en twee kinderen woon. En in mijn vrije tijd ben ik net zo’n grote nerd als op het werk. Ik hou van techniek, programmeer graag en rommel samen met de kids wat af op onze 3d-printer. Ik vind het mooi om te zien hoe techniek bijdraagt aan de dingen van alledag, zowel on- als offline. Dat het een hulpstuk is voor praktisch álles. Maar daarnaast ben ik ook graag sportief bezig. Voorheen in de dojo als thaibokser, maar op dit moment is dat vooral padellen. En je kunt mij ook wel omschrijven als een echte familieman.”

Passies combineren

Kevin is nog niet het jaar rond bij Open ICT, maar zit al vanaf dag één op zijn plek. “Dat is niet zo gek. Want voordat ik bij deze ICT-partij in Amersfoort aan de slag ging, werkte ik al een paar jaar met hen samen vanuit een andere rol.” Open ICT was op zoek naar een teamleider die met kennis én goede energie het team naar een nog hoger niveau kan tillen. “Deze uitdaging is mij op het lijf geschreven. Want ik kan mijn twee passies combineren: met mensen werken + technologie”, gaat Kevin enthousiast verder.

Samen komen we écht verder

“Open ICT is een professionele club die altijd wel een passende oplossing paraat heeft. Dat maakt het zo’n fijne organisatie om voor -mee- te werken. Want naast hard werken is er zeker ook ruimte voor ontwikkeling of juist ontspanning. En iedereen staat voor elkaar klaar. Collega’s onderling, maar juíst ook voor onze gebruikers. Is er bijvoorbeeld een calamiteit om 18:47? Dan springen we gewoon in de auto en lopen we die extra mile om te zorgen dat het opgelost wordt. Dat siert de organisatie, vind ik.” En hard werken wordt beloond, maar… je moet het wél zelf doen, vertelt Kevin. “Hier krijg je alle ruimte voor. Wij hebben geen plafond, want deze bepaal je zelf. Heb jij een idee wat onszelf en onze gebruikers verder helpt? Dan faciliteren wij je daarin.

Waarom sta jij ’s ochtends op en ga je naar je werk?

Deze vraag stellen we aan al onze collega’s. Het eerste antwoord: de wekker. Het tweede antwoord van Kevin? “Het feit dat we het met zijn allen elke dag een beetje beter doen en dat je in de praktijk ziet dat het werkt. Zo wordt het team ook iedere dag een beetje slimmer en kunnen we onze gebruikers nóg beter bedienen. En als zij blij zijn, zijn wij dat ook. Het is de continue verbeterslag van onze dienstverlening en datgene wat wij intern verbeteren aan onze processen, wat voor mij de fun in the job is.

Kevin in drie woorden:

– Creatief
– Nieuwsgierig
– Aanpakker

Focus op service en coachen

De servicedesk van Open ICT staat centraal voor Kevin. Denk aan het waken over de SLA’s, collega’s helpen bij ingewikkelde vraagstukken of ze juist inspireren. “Daarnaast vind ik het leuk om zaken te automatiseren. Voor onze klanten en onszelf. Het komt weleens voor dat ik een halve dag aan het coderen ben, maar mijn focus ligt op het coachen van onze mensen en de servicedesk draaiende houden. Ik ben altijd op zoek naar de juiste dynamiek tussen ICT, mensen en het ‘nerden’”, aldus Kevin.

Je eigen waarde toevoegen

Kevin is trots op het feit dat hij ook buiten de gebaande paden durft te denken. “Vroeger deed ik dit niet, nu wel. Hier durf ik voor te staan. En als je dan toch een keer op je plaat gaat, zal ik dit ook ownen en denken ‘dit moet de volgende keer beter’.” Dit hoort ook bij het proces van pionier naar professional gaan. “Samen met ons -nog steeds groeiende- team van toppers mogen we hele mooie organisaties bedienen. Ik vind het mooi om te zien dat wij als Open ICT écht waarde toevoegen aan een organisatie. Mensen met IT faciliteren in datgene waar zij goed in zijn. En dit hoop ik nog jaren te doen”, besluit Kevin.

TOF! En dit wil ik ook nog even delen…
“Wij verzorgen voor meerdere audiciens de ICT. Zo faciliteren wij bijvoorbeeld ook dat werknemers met een auditieve beperking zijn of haar werk kan doen, door bijvoorbeeld de telefonie direct aan te sluiten op het gehoorapparaat. En dat vind ik tof. Dat we met onze oplossingen bijdragen aan het feit dat iemand (weer en meer) plezier in zijn of haar werk heeft.” – Kevin

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wat het inhoudt om een eigen ICT-afdeling te hebben, maar dan buiten de deur? We leren je graag kennen!