Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Cloud / 21-02 / Roy

  Een redelijke back-up of een ideale back-up voor Office 365?

  Een cloud oplossing, zoals Microsoft Office 365, is niet automatisch veilig voor jouw organisatie als het gaat om gegevensverlies. Dat beschreven we al eerder in deze blog. We gaven aan wat er allemaal mis kan gaan en sloten af met het advies om naar een externe cloud back-up te kijken. Dit is wat we op dat gebied kunnen betekenen.


  Een back-up dienst voor Onedrive for Business en SharePoint

  Wat gebeurt er als je geen back-up hebt voor Onedrive en SharePoint? Ten eerste kunnen items die in de prullenbak beland zijn na 93 dagen niet meer worden hersteld. Ten tweede is het niet ondenkbaar dat collega’s per ongeluk of opzettelijk bestanden verwijderen die je dan voor altijd kwijt bent. De back-up dienst voor Onedrive en SharePoint zorgt ervoor dat deze bestanden altijd te herleiden zijn. Ook als iemand uit dienst gaat blijven zijn of haar gemaakte gegevens beschikbaar voor de organisatie.


  Een back-up dienst voor de hele Office 365 suite

  Beter is om breder te kijken dan alleen naar de back-up van de applicaties waarin je documenten en bestanden bewaart. Natuurlijk wordt er een schat aan informatie opgeslagen op allerlei andere plekken zoals in Microsoft Exchange servers. Met deze back-up dienst is altijd de historie te herleiden van e-mails, agenda afspraken, contacten, notities, persoonlijke- en publieke folders en nog heel veel meer. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook meer online samengewerkt in bijvoorbeeld Microsoft Teams en ben je dus gegarandeerd dat alle chatberichten, gemaakte afspraken en gespreksverslagen van de vergadering veilig bewaard blijven. Het voorkomt letterlijk dat je niet met z’n allen opnieuw aan een project zou moeten beginnen. Met deze back-up dienst is het mogelijk om zowel in één keer bulkgegevens als enkele documenten te herstellen. Of het nu één e-mail is of je hele SharePoint omgeving.


  De noodzaak is groot

  Uit een onderzoek van de Aberdeen Group blijkt dat 32% van de bedrijven data verliezen in de Cloud. Het merendeel, namelijk 64%, vanwege gebruikersfouten. Maar er is iets anders wat ons zorgen baart. Europese MKB-ers hebben meer dan ooit te maken met ransomware aanvallen, volgens dit recente artikel. Helaas een 50% groei in 2018 ten opzichte van 2017. Tijd dus om er nu iets aan te doen en er zeker van te zijn dat alle bedrijfsdata beschermd wordt! Lees desgewenst ook deze aanvullende blog over ransomcloud en wat je er volgens de meest gezochte hacker aan kunt doen.


  Weten of je zelf digitaal veilig genoeg bent?

  Laten we er in ieder geval over in gesprek gaan als digitale veiligheid nog niet een zekerheid is. Neem hier contact met ons op en we zullen je een goed advies geven.

  Download

  Download

  Whitepaper: Wat is Office 365?

   Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
   Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.