Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Nieuws / 22-10 / Stein

  Een grote stap in een kleiner wordende wereld

  Zijn er straks nog wel kantoormedewerkers die met de vertrouwde ‘negen tot vijf mentaliteit’ aan het werk zijn? Zelf denk ik van niet. Voor de jonge generatie Z die nu in het bedrijfsleven de eerste stappen maakt, is de grens tussen werk en privé al lang vervaagd. Sterker nog, flexibel werken is een vanzelfsprekendheid. Wij beginnen onze carrière niet met het idee dat we in een kantoorgebouw zitten, wel dat we vanuit een community werken. Met mensen die ons helpen bij persoonlijke ontwikkeling en groei.

   

  Op zoek naar wereldwijde verbinding

  Maar geldt dat nieuwe online werken overal ter wereld? Een ding is zeker, de wereld is door de digitalisering een stuk kleiner geworden. Het zogenaamde “Nieuwe werken”, wat een aantal jaren geleden hot was, gaat niet alleen meer over flexibele werkplekken en thuiswerken, maar vooral ook over de manier waarop je wereldwijd met iedereen in verbinding kunt staan. Als voorbeeld zijn er veel IT bedrijven in Nederland die dagelijks online vergaderen met development teams uit bijvoorbeeld Aziatische landen. Om gebruik te maken van kennis en expertise die ver buiten onze landgrenzen reikt.

   

  Mijn grote stap

  De komende maanden trek ik de wijde wereld in, sterker nog, ik ben al vertrokken. Om levenservaringen op te doen en misschien wel kansen te spotten om deelgenoot te worden van interessante communities. Maar vooral ook om te zien hoe mensen in Maleisië, Nieuw-Zeeland en Australië dagelijks werken en samenleven. Dat zijn namelijk de landen die ik op dit moment in de planning heb opgenomen.

   

  Altijd en overal werken nieuwe stijl

  We praten vaak over altijd en overal werken als het gaat om een thuiswerkplek of een flexplek, maar misschien wordt de wereld wel zo klein dat we echt gaan samenwerken en nog grotere stappen vooruit maken. De digitalisering heeft het immers mogelijk gemaakt om echt altijd en overal te kunnen werken, te genieten en je te richten op kansen die in je leven voorbij komen.

   

  Ervaringen delen vanaf de andere kant van de wereld

  Mijn persoonlijke ervaringen, handige tips en eventuele bottlenecks zal ik de komende tijd delen door middel van enkele blogs. Het ‘altijd en overal werken’ wil ik graag eens met een andere bril op bekijken. Niet vanaf een werkplek thuis, maar vanaf een plek op de wereld waar ik op dat moment ben. Wie weet dat er wat te leren valt.
   

  Graag tot ziens!

  Stein Grubben – Sales & Marketing Employee bij Open ICT

  Download

  Download

  5 redenen voor de Cloud

   Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
   Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.