Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Flint

  "Open ICT is duidelijk, eerlijk en denkt altijd oplossingsgericht mee."

  Barnaby Davids, sinds september 2019 werkzaam bij Flint en verantwoordelijk voor ICT, gebouwenbeheer en podiumtechniek, was projectleider/coördinator voor hun overstap naar een volledige Microsoft 365 Cloud omgeving met SharePoint. Die transitie liep bijzonder soepel en dagelijks profiteren Flint-medewerkers maar ook freelancers van de nieuwe mogelijkheden.

   

  Diverse voordelen
  Davids: “We werken al een paar jaar heel prettig en flexibel samen met Open ICT. Samen met hen hebben we afgelopen jaren al vele belangrijke verbeteringsslagen op ICT-gebied doorgevoerd. Gepland stond dat we pas over een half jaar volledig in de Cloud zouden gaan werken. Omdat we het hier door Corona een tijd lang relatief rustig hadden hebben we besloten om die overstap naar voren te halen. Iedereen is heel enthousiast over onze huidige Cloud-omgeving, zo horen we regelmatig van onze circa 45 thuiswerkers. Voorheen hadden we VPN-verbindingen en maakten we gebruik van externe fileservers. Dat functioneerde maar had belangrijke nadelen. Ten eerste waren we alles bij elkaar opgeteld jaarlijks een flink bedrag kwijt aan abonnementen, huur en onderhoud. Daarnaast waren we in de oude opzet nogal ‘apparaat-afhankelijk’. Met onze huidige SharePoint-oplossing hebben we onze kosten aanzienlijk verlaagd en zijn we niet of nauwelijks meer afhankelijk van fysieke apparatuur. We kunnen nu overal en altijd en werken met elk device dat voorzien is van een internetverbinding.”  

   

  Optimalisatie
  Enthousiast vervolgt Davids: “Voorafgaand aan de daadwerkelijke migratie hebben we samen met Stein en Danny van Open ICT en een interne werkgroep een concreet plan van aanpak opgesteld. Open ICT hielp ons daarbij met praktische adviezen. Natuurlijk hadden we onze oude informatiestructuur eenvoudigweg kunnen laten ‘kopiëren’ voor gebruik in SharePoint. Daar hebben we weloverwogen niet voor gekozen. We wilden bij deze belangrijke overstap namelijk meteen onze mappen-structuur optimaliseren, veel oude documenten opruimen en structurele verbeteringen doorvoeren op het gebied van autorisatie, AVG en databeveiliging. We werken nu heel overzichtelijk en veilig met slechts 8 SharePoint sites. Dat is echt een verademing vergeleken met de oude situatie waarbij je regelmatig op zoek moest naar documenten.”

   

  “Wat ook heel prettig en efficiënt is aan SharePoint is het versiebeheer van documenten. Voorheen maakte iedereen een kopie van een document en ging daar mee aan het werk. Maar al te vaak gebeurde het dan dat mensen hadden zitten werken in een oud bestand. Met SharePoint voorkom je datavervuiling, ziet iedereen heel duidelijk wat de laatste documentversie is en werk je gemakkelijker en sneller samen. Dat scheelt echt tijd. De functie ‘versie-geschiedenis’ van SharePoint is heel handig. Hiermee kun je alle oude documentversies en de inhoudelijke wijzigingen en aanvullingen daarin altijd terugzien.”

   

  Microsoft Teams
  Davids is ook bijzonder te spreken over het onderdeel Teams dat uiteraard is ingebakken in hun Microsoft 365 Cloud-oplossing: “Open ICT gaf ons ook op dit gebied een prima advies en regelde alles naar wens voor ons in.

   

  Hierdoor kunnen we Microsoft Teams niet alleen kunnen gebruiken voor videobellen en -vergaderen maar ook voor intern projectoverleg en afstemming met freelancers. We maken in onze Teams-omgeving bijvoorbeeld heel gemakkelijk projectteams aan, overleggen op opstand en delen bestanden met elkaar. Uiteraard hebben freelancers geen toegang tot onze afgeschermde SharePoint-omgeving. Teams wordt door ons heel intensief gebruikt en bespaart ons veel tijd en moeite.”

   

  Over Flint Theater, Evenementen en Congressen
  Het programma van het landelijk bekende theater en zalencomplex Flint, gevestigd in het centrum van Amersfoort, bestaat uit toneelvoorstellingen, musicals, cabaretvoorstellingen en jeugdvoorstellingen. Afgelopen tijd werden in de zalen van Flint onder meer TV-opnames gemaakt voor het kunstproject ‘De Belofte’ en voor een NPO Radio 5-programma met zanger Stef Bos. En onlangs volgden GGD-medewerkers in groepen van 5 personen per zaal een training op het gebied van bron- en contactonderzoek in verband met Corona. Dankzij verschillende multifunctionele ruimtes en voortreffelijke cateringfaciliteiten is Flint uiterst geschikt voor evenementen en congressen vanaf 150 personen.

  Gekoppelde diensten

  Microsoft 365

  Je documenten, spreadsheets en e-mail eenvoudig beschikbaar op al jouw apparaten met Office 365 van Microsoft.

  Specialisaties

  De consultants van Open ICT zijn ervaren, goed opgeleide IT-professionals met uiteenlopende specialisaties.

  Projecten

  Door uitstekende kennis, ervaring en duidelijke communicatie worden IT-projecten tijdig en binnen budget voltooid.

  Advies

  In de cloud, lokaal of een hybride oplossing? Het zijn keuzes die goed overwogen moeten worden.

  Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.