Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Cloudmigratie Home Bake

  "Waardevolle proactieve ICT-partner tijdens onze transitie"

  Het Nederlandse bedrijf Home Bake, voorheen onderdeel van Délifrance, is gespecialiseerd in het bereiden van heerlijke ambachtelijk broodjes. De luchtdicht verpakte afbakbroodjes en pistolets vind je vooral in supermarkten. Bob de Vries is onder meer verantwoordelijk voor procurement en ICT en vertelt over de Cloudmigratie.

   

  Ingrijpende transitie

   

  De Vries: “Sinds 1 juli 2019 is Home Bake een volledig zelfstandig bedrijf. Voorheen waren we onderdeel van het centraal geleide Franse concern Délifrance en werkten we met een IT-omgeving die dringend toe was aan modernisering. Voorafgaand aan de start van Home Bake zijn we daarom met Open ICT rond de tafel gegaan om te komen tot een gestructureerde nieuwe aanpak voor onze ICT-omgeving en telefonie.”

   

  “De investeerders in Home Bake hebben veel expertise op het gebied van ICT en voor hen en mij was het duidelijk dat we niet gebaat zouden zijn bij enkele aanpassingen of verbeteringen maar feitelijk ongeveer helemaal opnieuw moesten beginnen. Dat was ook het advies van Open ICT. Op ons verzoek ontwikkelden ze daarom een integraal basisplan voor onze volledige ICT-omgeving. Dat maakten ze niet alleen voor onze kantoorautomatisering en de telefonie maar ook voor een eigen platform waarmee we alle applicaties beschikbaar stellen voor onze productieautomatisering op basis van Managed Hosting. Voor onze productietechnische automatisering hebben we gekozen voor het ERP-systeem Business Central, onderdeel van Microsoft Dynamics, dit systeem draait nu op het Private Cloud platform dat Open ICT heeft ingericht voor ons.”

   

  Voorbeeldige support

   

  “Ik ben geen ICT-specialist maar ik mag wel zeggen dat ik, dankzij de open en intensieve samenwerking met de specialisten van Open ICT, inmiddels de nodige kennis en ervaring van de materie heb. Dat komt ook omdat de mensen van Open ICT veel passie voor hun werk hebben maar altijd communiceren in begrijpelijke taal.

  Cloudmigratie voor Home BakeVoor ons zijn ze echt de eigen ICT-afdeling op afstand, ik zie ze dan ook meer als collega dan als leverancier. Wat ze voor Home Bake gedaan hebben op ICT-gebied? Wat niet zou ik zeggen. We werken nu in de cloud na een probleemloze Cloudmigratie, met een volledig nieuw en snel ICT-netwerk dat ons toegang geeft tot onze gecentraliseerde data en uiteraard goed beveiligd is. Bij problemen of specifieke gebruikerswensen stond en staat hun support-afdeling paraat. Vrijwel altijd lossen ze een probleem direct op, vaak op afstand. Als ik een service- of supportvraag heb dan maak ik gebruik van hun ticket-systeem of pak ik gewoon de telefoon. De support bij Open ICT werkt heel prettig en efficiënt.”

   

  Wifi, nogal een uitdaging…   

   

  De Vries: “Als je bedenkt dat onze vloeroppervlakte ruim 8.000 m2 bedraagt dan kun je voorstellen dat het realiseren van een goede en stabiele WiFi-ontvangst een hele uitdaging was. Met de vernieuwing van de netwerkinfrastructuur is gekozen voor een oplossing van Cisco Meraki. Daarmee is de WiFi perfect geregeld en kunnen eventuele knelpunten of incidenten snel gesignaleerd en verholpen worden. Even afkloppen maar we hebben overal en altijd een uitstekende ontvangst en nog nooit een storing gehad. Ze hebben trouwens ook onze telefonie verzorgd. Om verzekerd te zijn van een stabiele telefonieomgeving kwamen ze met een innovatieve VoIP-oplossing waarbij we – heel verrassend – onder andere gebruikmaken van DECT-telefoons.

   

  Toegevoegde waarde

   

  “ICT is voor ons aantoonbaar van toegevoegde waarde om onze verdere groei te realiseren.
  Onze masterdata is gecentraliseerd en we kunnen nu ons complete productieproces beter monitoren, dat is een gigantische verbetering. Uiteraard hebben we nog het nodige op ons verlanglijstje staan maar we blijven vasthouden aan een gestructureerde aanpak en laten ons regelmatig aangenaam verrassen door doelgerichte voorstellen van Open ICT.”

  Gekoppelde diensten

  Advies

  In de cloud, lokaal of een hybride oplossing? Het zijn keuzes die goed overwogen moeten worden.

  Projecten

  Door uitstekende kennis, ervaring en duidelijke communicatie worden IT-projecten tijdig en binnen budget voltooid.

  Systeembeheer

  Jouw systemen optimaal presterend en altijd beschikbaar met de systeembeheerdiensten van Open ICT.

  Support

  Directe ondersteuning bij vragen of storingen. Meer dan 80% direct opgelost of beantwoord bij het eerste gesprek.

  Managed Hosting

  De volledige IT omgeving in de cloud, of toch een hybride oplossing? Wij helpen met het maken van de juiste keuze.

  Microsoft 365

  Je documenten, spreadsheets en e-mail eenvoudig beschikbaar op al jouw apparaten met Office 365 van Microsoft.

  Wireless

  Veilig en snel draadloos werken voor alle medewerkers en gasten door het hele bedrijf, met centraal inzicht.

  VoIP

  Je hoort steeds meer over VoIP. Ook overstappen naar een kraakheldere verbinding én besparen op je telefoniekosten?

  Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.