Investree kan altijd en overal werken dankzij moderne werkplekken Open ICT

Onze samenwerking in een notendop:

Vanaf eind 2018 levert Open ICT verschillende ICT-diensten en licenties aan Investree. En tot mei 2022 werkten we daarvoor samen met hun eigen ICT-medewerker. Nadat deze collega uit dienst trad, zijn wij hun eigen ICT-afdeling, maar dán buiten de deur geworden. En nu zorgen wij er met onze moderne werkplekken voor dat de bijna 100 medewerkers die onder de verschillende werkmaatschappijen van Investree vallen, iedere dag goed hun werk kunnen doen. Ongeacht waarvandaan ze werken.

Hoe werkt dat dan in de praktijk? Een eigen ICT-afdeling, maar dan buiten de deur? We vroegen het aan Tim Duijm, Teamleider Backoffice Investree, en Rob Hollemans, Financieel Directeur Investree.

Even voorstellen: Investree

Investree is een collectief van werkmaatschappijen met een gedeelde visie. Samen zorgen ze voor een duurzame, groene én veilige leefomgeving. “We werken aan een toekomst waarin er efficiënt en planmatig met onze bomen in de publieke ruimte wordt omgegaan. Om deze nog groener en mooier te maken”, vertelt Rob.

Rob is mede-eigenaar van Investree, financieel directeur, houdt zich dagelijks bezig met de BomenCampus en was tot voor kort ook verantwoordelijk voor de backoffice. Maar daar is dit jaar verandering in gekomen, want Tim nam het backoffice-stokje van hem over. Tim: “En dit betekende dat de ICT nu ook op mijn bord kwam te liggen. Daarom zit ik maandelijks met Stein van Open ICT om tafel, om te sparren over onze organisaties en hoe we met ICT onze mensen de beste werkervaring kunnen bieden.”

Van collega naar buiten de deur

“Heel eerlijk, in het begin was het even schakelen voor ons. We waren namelijk verwend met een eigen ICT-medewerker, die vijf dagen in de week fysiek en allround aanwezig was op kantoor. Of we nu een vraag over een kabel, applicatie of server hadden, deze konden we direct stellen. Nu kunnen we natuurlijk ook vijf dagen -zelfs meer- per week op onze ‘eigen ICT-afdeling maar dan buiten de deur’ terugvallen, maar zien we elkaar maar één dag in de week op kantoor.” Rob gaat verder: “Maar anders betekent niet minder goed. We hebben fijn contact en nu toegang tot álle benodigde ICT-expertise voor onze organisatie. Dat vind je niet in één persoon. En het is financieel ook een stuk voordeliger dan wanneer we weer een medewerker hadden moeten aannemen. Als je deze in de huidige markt al kunt vinden.”

“We hebben er zelfs niet meer aan gedacht om iemand voor onze ICT aan te nemen en dát is een goed teken, want dit betekent dat Open ICT deze functie voor ons volledig vervult.” – Rob Hollemans

Open, oprecht en oplossingsgericht

“Open ICT werkt heel MKB-gericht en dat is één van de dingen die ons destijds aansprak toen wij op zoek waren naar de juiste ICT-partner voor onze organisatie. Naast hun heldere verhaal en professionaliteit.” Tim vult Rob aan: “Dit past bij onze manier van werken. Daarnaast heeft Open ICT -net als ons- groeiambities en dat klikt. Tijdens onze maandelijkse meetings hebben we het daarom niet alleen maar over de ICT, maar ook over onze ambities en ervaringen. Zo kunnen we van elkaar leren.”

“We hebben de vrijheid om dingen naar elkaar uit te spreken en deze eerlijke relatie komt onze samenwerking alleen maar ten goede.” – Tim Duijm

Moderne werkplekken voor Investree

Voor Investree is het belangrijk dat de ICT gewoon goed werkt. “Dat onze mensen hun werk kunnen doen, ongeacht de locatie of devices waarmee ze werken. En dat dit te allen tijde veilig is. De inspecteurs in het veld moeten bijvoorbeeld 200-300 bomen per dag inspecteren en dit kan alleen als de tooling goed werkt”, legt Rob uit. “Maar het is ook belangrijk dat we nieuwe medewerkers gemakkelijk kunnen aansluiten bijvoorbeeld. Eigenlijk verwachten we dat onze ICT-partner allround is en dat is Open ICT.”

Gezamenlijke duurzaamheidsambitie

“We zijn continu bezig om onze samenwerking te optimaliseren. Elkaar beter te leren kennen. En Open ICT weet ons te verrassen met hun proactieve houding. Ze houden de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten en delen hun initiatieven met ons.”

Tot slot hebben we het nog even over duurzaamheid, een belangrijke pijler voor Investree én Open ICT: “Ook daar hebben we naar gekeken, dat wij kunnen aantonen dat we met duurzame partners samenwerken. Open ICT is dagelijks groen bezig. Zo recyclen ze bijvoorbeeld hun hardware, maakt hun datacenter gebruik van schone energie en al deze initiatieven delen ze middels hun duurzaamheidsrapportages met ons. En ook op dit vlak kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren. Dat maakt onze samenwerking mooi rond”, besluit Rob.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? We maken graag kennis!