Boers Advocaten vertrouwt al jaren op de expertise van Open ICT

Jan Brouwer, Senior Partner Boers Advocaten, kent Open ICT heel goed. Want naast dat hij al jaren met Roy Scholten samenwerkt als het om de ICT voor het advocatenkantoor gaat, is hij inmiddels ook de huisadvocaat van Open ICT geworden. “Als advocatenkantoor heb je te maken met specifieke regels en dan met name op het gebied van geheimhouding. Daar ligt een grote verantwoordelijkheid bij ons, maar dit is zeker ook te ondersteunen met goede ICT. En dat is één van de redenen waarom wij met Open ICT samenwerken.”

In deze case vertelt Jan meer over de samenwerking en de transformatie die ze hebben doorgemaakt als het om de ICT gaat.

ICT voor advocaten

De advocaten van Boers advocaten hebben samen ongeveer 150 jaar ervaring. Ze zijn op verschillende rechtsgebieden actief, maar benaderen ieder werkterrein als specialisme. Sinds de oprichting in 1984 combineren ze kennis, daadkracht en openheid, zodat cliënten hun juridische vragen met vertrouwen uit handen geven. “Zelf ben ik al jaren advocaat, maar heb ik mij vanuit persoonlijke interesse ook altijd met de ICT beziggehouden. Tot zo’n twintig jaar geleden kon ik daar nog wel over meepraten en zelf een beetje sleutelen aan de computers. Maar tegenwoordig is alles zo hufterproof gemaakt, dat je hier écht expertise voor nodig hebt. Dus als er medewerkers mij in die hoedanigheid nog vragen stellen, verwijs ik ze nu altijd door naar Open ICT.”

Schoenmaker blijf bij je leest

“Het doel van onze samenwerking is dat wij geen wezensvreemde dingen hoeven te doen. Dat mag Open ICT voor haar rekening nemen. En dat werkt. Doordat zij onze eigen ICT-afdeling zijn, maar dán buiten de deur, nemen zij ons veel werk uit handen.” Jan vertelt verder: “Veiligheid is voor ons werk een vereiste. Met name op het gebied van geheimhouding, maar ook als het gaat om het bewaren van je data. Waar we nu een veilige plek in de cloud hebben, waren dat voorheen fysieke back-ups.”

“In de afgelopen 25 jaar hebben we diverse migraties gehad. Van het ene operatingsysteem naar het ander en door naar de cloud.” – Jan Brouwer, Boers advocaten

Transformatie: van offline naar de cloud

Maar ICT-security is niet de enige belangrijke pijler voor Boers advocaten als het om ICT gaat. “Communicatie moeten we ook niet vergeten. Want -zeker in ons vak- hebben we gemerkt dat goede communicatie met de klant heel belangrijk is. Post is vervangen door de mail en we archiveren onze informatie nu in een elektronisch dossier. En deze transformatie hebben wij samen met Open ICT gemaakt”, vertelt Jan.

ICT-security is altíjd belangrijk

Okay, toch nog even terug naar de ICT-security: “Want hebben we het over fysieke post, dan weten wij voor 99,9% zeker dat deze ongeopend op de juiste deurmat valt. En deze beveiligingsgraad wil ik ook voor onze digitale post. Daar moet dus goed over nagedacht worden en dat is natuurlijk ook tweeledig. Want wij kunnen het wel goed geregeld hebben, maar je weet natuurlijk niet waar de ontvanger zijn of haar mail opent en wie daar allemaal nog meer bij kan. De rol van Open ICT is dus onder andere het beveiligen van onze data. Zorgen dat wij niet gehackt worden en derden niet bij onze data én die van onze cliënten komen.”

Zijn wij vooruitstrevend met onze ICT?

Met een knipoog vertelt Jan dat ze niet in de meest vooruitstrevende branche werken als het om nieuwe technieken gaat. “Daarom ben ik ook blij met een partner als Open ICT. Met hen kunnen we sparren over de nieuwste ontwikkelingen, onze behoeften en geven ze daar een passend advies voor. Zo is onze samenwerking ook begonnen. Met advies. En in de loop der jaren zijn ze uitgegroeid van onze hard- en softwareleverancier naar ‘onze eigen ICT-afdeling’. Ze houden onze systemen up-to-date, bewaken de ICT-security en bieden proactief advies.”

Waarom dan Open ICT?

“Open ICT is altijd goed bereikbaar en de meeste medewerkers ken ik ook. Dat zie ik als een groot pluspunt! Ik kan ze bijvoorbeeld ook gewoon bellen als ik een snelle vraag heb.” Jan gaat verder: “De lijnen zijn kort en ze kunnen op veel fronten opereren, door het brede pakket dat ze aanbieden. In de afgelopen 25 jaar hebben we diverse migraties gehad. Van het ene operatingsysteem naar het ander en door naar de cloud. Maar we zijn ook fysiek verhuisd en daar komt veel bij kijken wil je de ICT goed draaiende houden. Dit is altijd goed verlopen en dat maakt dat Open ICT onze gewaardeerde partner is.”

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Dat laten we je graag zien. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.