Even voorstellen: collega Dominic, Cloud Engineer Open ICT Amersfoort

Vandaag stellen we onze Cloud Engineer Dominic aan jullie voor. Collega van ons én van onze klanten. Hoe dat zit? Bij Open ICT werken we niet vóór onze klanten, maar samen met onze klanten. We zijn hun eigen ICT-afdeling, maar dan buiten de deur.

“Wat Open ICT zo uniek maakt? Wij hebben de security en compliance van een organisatie hoog in het vaandel staan. En dat is in deze tijd, waarin de cybercrimineel met de minuut slimmer wordt, enorm belangrijk! We zien iedere dag weer nieuwe vormen van phishing en andere bedreigingen voorbijkomen. Daarom nemen wij bij alles wat we doen, of dat nu om moderne werkplekken, hosting of een communicatieoplossing gaat, altijd de security mee”, vertelt Dominic.

Veilig werken? Dominic tipt

We trappen daarom meteen af met een security-tip van Dominic: “Security is altíjd een hot topic en voor de continuïteit van de organisatie van enorm belang. Als ik mijn klanten of jou -de lezer van dit stuk- dan een praktisch advies mag geven, is dat het volgende: heb je multifactorauthenticatie (MFA) op orde én controleer altijd de afzender van een mail. Klinkt logisch, maar in de praktijk komen we dat toch anders tegen. Want ondanks dat er vaak verschillende policies zijn die je beschermen tegen cyberdreigingen, is het van belang om ook (juist!) zelf alert te blijven om schade door een hack te voorkomen.”

Een passie voor Norwich Kanaries

Maar even terug naar het kennismaken. Wie is Dominic? Hij vertelt: “Bij Open ICT wordt iedereen warm onthaald. Klant of collega, dat maakt niets uit. Het familiegevoel is voor iedereen.” En buiten zijn ‘werkfamilie’ heeft Dominic ook thuis een gezin. “Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. En als ik niet aan het werk ben, vis ik graag op forel of kweek ik Norwich Kanaries.” Een grote hobby van Dominic, waarmee hij de hele wereld over reist om mee te doen aan vogelshows.

Groeien als Cloud Engineer

In zijn vorige functie als Cloud Engineer kon Dominic niet meer verder groeien. En toen belde Roy. Via een gezamenlijk project hadden ze al kennis gemaakt met elkaar. “Destijds hadden Roy en Stein een vraagstuk, waarvoor ze extra expertise nodig hadden. Via mijn toenmalige werkgever werd ik aan het project gekoppeld en maakte ik kennis met Open ICT. Dus toen ik na de succesvolle afronding van het project nog een keer met Roy sprak, voelde dat meteen goed. Alsof we elkaar al jaren kennen. Daaropvolgend bood Roy mij een baan aan. Dit was een kans om mezelf wél verder te ontwikkelen binnen mijn functie en deze greep ik daarom met beide handen aan”, vertelt Dominic enthousiast.

Waarom sta jij ’s ochtends op en ga je naar je werk?

“Mijn werk is mijn hobby. Klinkt misschien als een cliché, maar het is echt waar.” Dominic gaat verder: “Ik vind het gewoon heel erg leuk om iedere dag weer (nieuwe) oplossingen te bedenken voor onze klanten. Samen met mijn collega’s. Als organisaties weer verder kunnen door onze hulp, vind ik dat mooi om te zien. En ik vind het gaaf om innovaties te mogen toepassen. Want daar ligt mijn passie als het om ICT gaat!”

Dominic in drie woorden:

– Behulpzaam
– Rustig
– Doorzettingsvermogen

Dít daagt Dominic uit

Dominic vertelt dat hij de diversiteit aan klanten, collega’s en uitdagingen zo enorm waardeert. En dat maakt dat geen werkdag hetzelfde is. “Dagelijks kijk ik mee met support, pak ik incidenten op of maak ik bijvoorbeeld een nieuw bedrijfsprofiel, aangevuld met de beste securitymogelijkheden, aan voor de klant. Maar het leukste om te doen vind ik een project van A tot Z uitrollen. Van vraagstuk tot aan het klantbezoek en de ad hoc vragen tussendoor. Zo blijf je uitgedaagd én leer je iedere dag weer iets bij. Ik ben er dan ook trots op dat ik deze kansen krijg bij Open ICT. Dat ik de stappen mag maken die ík wil. Zoals mijn expertise op het gebied van ICT-Security uitbreiden, certificeringen behalen en mezelf blijven uitdagen.”

Heb jij een vraag voor Dominic. Of een Security-vraagstuk? Neem dan hier contact met ons op. We horen graag wat jouw uitdaging is!

PS: en ben je net als Dominic op zoek naar meer groei in jouw carrière? Uitdaging. Fijne collega’s én klanten? Bekijk dan hier eens onze openstaande vacatures.