Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Communicatie Nieuws / 5-06 / Roy

  Attractief presenteren met Microsoft Sway

  Als je iets wilt presenteren, een verhaal wilt vertellen, kennis wilt overdragen of toehoorders wilt inspireren dan zal je waarschijnlijk Microsoft PowerPoint gebruiken. Maar ‘iets presenteren’ hoeft niet perse fysiek van persoon tot persoon te zijn, maar kan ook te maken hebben met het attractief maken van interne berichten of externe nieuwsbrieven. Presenteer jij al met Sway of had je er nog niet eerder van gehoord?


  Een vergeten Microsoft tool?

  Alles draait tegenwoordig om klantbeleving of user experience. En dat is precies waar Microsoft Sway bij helpt. Je maakt in slechts enkele minuten visueel opvallende nieuwsbrieven, presentaties en documentatie met als grote voordeel dat de kans op lezen of bekijken groter wordt. Maar er zijn nog meer voordelen:


  Sway is een Cloud dienst

  Je hoeft Sway nergens te installeren, want het is een gratis online dienst van Microsoft. Dat heeft als voordeel dat je het altijd en overal vanaf welk apparaat dan ook kunt gebruiken. Je hebt dus altijd een tool bij de hand waarmee je jouw verhaal kunt vertellen.


  Automatische beeldaanpassing aan het apparaat

  Mogelijk herken je dit probleem; je maakt een PowerPoint op met een Windows laptop, maar voor de presentatie bij de klant wordt een Apple iBook gebruikt. Met tot gevolg dat letters en beelden verspringen. Of de klassieke fout waarbij de presentatie gemaakt wordt in 4 x 3, maar er een breedbeeld beamer gebruikt wordt van 16 x 9. Sway lost dat probleem automatisch voor je op en houdt rekening met alle apparaten die je voor het presenteren gebruikt. Dat is bijvoorbeeld ook handig voor als collega’s of klanten de gepresenteerde informatie vanaf hun smartphone willen bekijken.


  Remix, snel mooie creaties maken

  Het plezierige van Sway is dat er standaard allerlei ontwerpstijlen zijn ingesloten. Dus als je enkele foto’s plaats tussen teksten en je drukt op ‘remix’ dan krijg je allerlei alternatieven voorgeschoteld zonder zelf te hoeven nadenken. Waarom dat nog meer handig is? Omdat je dan zelfs vanaf een smartphone je eigen verhalen attractief kunt maken. Noemenswaardig is ook de achterliggende intelligentie. Op basis van woorden die je typt geeft Sway jou logisch bijpassend beeldmateriaal.


  Sway is een uitstekende tool om nieuwsbrieven te presenteren

  Van nieuwsbrieven wil je dat ze gelezen worden. Een groot voordeel van Sway is dat je een hyperlink kunt gebruiken. Dus op intranet, je website of in een e-mail sluit je gewoon deze hyperlink in. Met slechts één klik en zonder inloggen wordt jouw boodschap bekeken.


  Zelf presenteren met Sway?

  Duidelijke rapporten, opvallende presentaties, nieuwsbrieven die gezien worden en inspirerende verhalen. Allemaal mogelijk met Sway. Het is gratis voor iedere Microsoft Office 365 gebruiker. Via deze link kan je er snel en eenvoudig mee aan de slag. Natuurlijk helpen we je graag verder als er vragen zijn.

  Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.