Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact opnemen

  Tips / 6-02 / Roy

  6 redenen waarom je met Microsoft Teams plezierig samenwerkt

  Waarom organisaties Microsoft Teams echt zouden moeten overwegen? Misschien is de belangrijkste reden wel dat het voor een medewerker één centraal dashboard is waar hij of zij de dagelijkse werkzaamheden mee op kan starten. Want alle functionaliteiten van bekende tools als Microsoft Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneDrive, Outlook en nog heel veel kunnen met Microsoft Teams bediend worden. Het geeft rust in het gebruik van al die verschillende Office applicaties! Reden één is gegeven, nu volgen er nog 5:


  Reden 2: Sneller samenwerken in teamverband door persistent chat

  Een grote uitdaging bij vergaderingen of projectbesprekingen is om elkaar goed te informeren. Er wordt veel ‘bij gesproken’ en kostbare tijd gaat hiermee verloren. Een belangrijke functionaliteit van Microsoft Teams, die daarbij helpt, is het zogenoemde ‘persistent chat’. Daarmee kunnen teamleden zien welke chatdiscussies onderling hebben plaatsgevonden. Dus niet alleen de één-op-één chats die je zelf met iemand hebt. Met als resultaat dat er minder gevraagd wordt omdat eerder gegeven antwoorden of besluiten via chat kunnen worden teruggevonden.


  Reden 3: De inbreng van apps tijdens een online vergadering

  Hoe er iets op afstand verduidelijkt wordt? Meestal door even een screenshot te maken, een hyperlink te delen of heel lang proberen iets uit te leggen. Maar kennisoverdracht kan tegenwoordig veel duidelijker en intelligenter met behulp van apps. Een collega heeft bijvoorbeeld via een app de projectkosten inzichtelijk gemaakt. Door deze app online in de vergadering te brengen kunnen besluiten sneller genomen worden. Iedereen ziet het en begrijpt het.


  Reden 4: Samenwerken buiten de organisatie

  In de Nederlandse economie zijn steeds meer digitale platformen aanwezig waar kleinere ondernemers samen één grote organisatie vormen. Niet voor niets zijn er steeds mee ZZP’ers aan het werk en de kans dat je in een projectteam met een externe persoon samenwerkt is groot. Binnen Microsoft Teams kan een ‘gast’ eenvoudig met zijn of haar e-mail worden toegevoegd. Doordat deze externe medewerker apart gelabeld wordt weet iedere collega dat het desbetreffende team samenwerkt met iemand die niet op de loonlijst staat. Daarnaast kan voor elke gast gemanaged worden voor welke bestanden wel of geen recht tot toegang bestaat. Wel zo veilig. Natuurlijk kan je via Microsoft Teams ook zelf ‘gast’ zijn bij een klant waar jouw kennis en expertise een grote rol speelt. Het zal de onderlinge relatie in ieder geval verdiepen.


  Reden 5: Afgestemd op de persoon

  De eerst gegeven reden was dat je nagenoeg ‘alles’ vanaf één scherm kunt bedienen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je beter de dag kan starten met Microsoft Teams dan met Outlook. Dan weten collega’s namelijk ook of je beschikbaar bent. Maar ‘alles’ hoeft niet voor iedereen. Daarom kan iedere medewerker zijn of haar digitale werkplek aanpassen met die functionaliteiten die veel gebruikt worden.

  Reden 6. Beter communiceren

  Binnen Microsoft Teams kan ook het hele telefoonsysteem worden geïntegreerd. Dit is een actueel onderwerp voor een aantal bedrijven die nu nog ISDN gebruiken, omdat KPN per 1 september a.s. met deze verbindingen stopt en er naar een alternatief gekeken moet worden. Daarnaast biedt Microsoft Team de integratie met allerlei apparaten om intelligent te vergaderen en te bellen.


  Zin in nog plezieriger en efficiënter samenwerken?

  Neem hier contact met ons op om nog meer voordelen te ontdekken.

  Download

  Download

  Whitepaper: Wat is Office 365?

   Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
   Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.